Un site web este un set de pagini web interconectate care partajează un nume de domeniu comun și sunt publicate pe un singur server web.

Un site poate fi accesat printr-o rețea de protocol Internet (IP) cum ar fi Internetul sau printr-o rețea locală (LAN) făcând referire la un URL (Uniform Resource Locator) special care identifică site-ul.

Web-ul este porțiunea publică a Internetului; intraneturile (rețelele interne) sunt strict interne organizațiilor.

Unele site-uri web direcționează utilizatorii să se înregistreze pentru un cont sau să se aboneze pentru a accesa conținutul.

Utilizatorii finali pot sa acceseze web site-urile de pe o multitudine de dispozitive, inclusiv smartphone-uri și televizoare inteligente, computere desktop și laptopuri, tablete.

Un site web este găzduit pe un sistem informatic cunoscut sub numele de server web, care răspunde la solicitările clienților (browsere web) pentru resursele (pagini web) de pe site.

Serverul web procesează cererile primite pentru paginile web și le servește browserelor web client, care afișează paginile pe dispozitivul utilizatorului.

Paginile web ale unui site web pot fi accesate, de obicei, de la un simplu Uniform Resource Locator (URL) numit pagina de pornire, care servește ca pagină principală a unui site web.

Pagina principală este adesea utilizată pentru a facilita navigarea pe site-ul web către celelalte pagini web ale acestuia.

Site-urile web pot avea numeroase pagini web cu conținut propriu, dar care au în comun resurse de navigare, cum ar fi foi de stil, imagini și scripturi.

Un site web este, de obicei, împărțit în secțiuni, fiecare cu propriul conținut unic. Secțiunile unui site web pot include o pagină de pornire, o pagină „despre”, o pagină „contact” și o hartă a site-ului, care arată structura site-ului web.

Un site web poate fi creat și întreținut de o persoană, un grup sau o întreprindere. Un site web poate fi creat și întreținut de către o persoană, un grup de persoane sau o organizație, de la un site web personal la un site web corporativ, de la un site mic la un site web mare cu mii de pagini web.

optimizare seo